İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), İş Gayrimenkul Yatırım ve Proje Değerlendirme A.Ş.’nin, Merkez Gayrimenkul Yatırım ve Proje Değerlendirme A.Ş.’yi 6 Ağustos 1999 tarihinde devralarak gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesiyle kurulmuştur.

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyeleri.
CAN YÜCEL
CAN YÜCELYönetim Kurulu Başkanı
MURAT KARLUK ÇETİNKAYA
MURAT KARLUK ÇETİNKAYAYönetim Kurulu Başkan Vekili
ÖMER BARLAS ÜLKÜ
ÖMER BARLAS ÜLKÜYönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür
ÖZCAL KORKMAZ
ÖZCAL KORKMAZYönetim Kurulu Üyesi
MURAT DOĞAN
MURAT DOĞANYönetim Kurulu Üyesi
VAHİDE UYAR
VAHİDE UYARYönetim Kurulu Üyesi
PROF. DR. OĞUZ CEM ÇELİK
PROF. DR. OĞUZ CEM ÇELİKBağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
İLKAY ARIKAN
İLKAY ARIKANBağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
MEHMET GÖKPINAR
MEHMET GÖKPINARBağımsız Yönetim Kurulu Üyesi

Yönetim Kurulu Çalışma Esasları

Yönetim Kurulu’nun Oluşumu ve Seçimi
Şirket’in işleri ve idaresi Genel Kurul tarafından ana sözleşmede belirlenen şekilde ve sayıda seçilen üyelerden oluşan Yönetim Kurulu tarafından yürütülür.
Yönetim Kurulu üyelerinin bir tanesi B Grubu, geri kalanın tamamı A Grubu pay sahiplerinin gösterdiği adaylar arasından seçilir.
Şirket Yönetim Kurulu oluşturulurken, üyelerin sahip olması gereken nitelikler konusunda Sermaye Piyasası Kurulu’nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği, Türk Ticaret Kanunu ile ilgili diğer sermaye piyasası mevzuatına uyulur.
Yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun TC vatandaşı olması zorunludur.

Yönetim Kurulu Üyeleri’nin Görev Süresi
Yönetim Kurulu Üyeleri’nin görev süresi ve yeniden seçilmesine ilişkin esaslar ana sözleşmede belirlenmiştir.
Bir üyeliğin herhangi bir nedenle boşalması halinde Yönetim Kurulu, ilk genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Türk Ticaret Kanunu ve sermaye piyasası mevzuatına uygun olarak yeni bir üye seçer ve ilk genel kurulun onayına sunar. Böylece seçilen üye eski üyenin süresini tamamlar. Yönetim Kurulu üyeleri Genel Kurul tarafından her zaman görevden alınabilir.
İstifa edecek Yönetim Kurulu Üyesi, kendisine daha önce verilmiş görev ve sorumluluklar çerçevesinde, Şirket ile ilgili önemli işlerin gecikmesi ve aksamasına izin vermeyecek şekilde, Yönetim Kurulu’na istifa tarihinden makul bir süre önce bilgi verir.

Yönetim Kurulu’nun Toplanması ve Gündem
Yönetim Kurulu Şirket işleri açısından gerekli görülen zamanlarda Yönetim Kurulu Başkanının veya başkan vekilinin davetiyle toplanır. Her yönetim kurulu üyesi başkandan, yönetim kurulunu toplantıya çağırmasını yazılı olarak isteyebilir.
Gündemin tespiti Yönetim Kurulu Başkanı tarafından yerine getirilir. Ancak Yönetim Kurulu karan ile de gündem belirlenebilir.
Toplantı yeri Şirket Merkezidir. Ancak, Yönetim Kurulu, karar almak şartı ile başka bir yerde ve esas sözleşmede izin  verilen şekilde toplanabilir.
Yönetim Kurulu’nun toplantı ve karar nisaplarında Şirket ana sözleşmesi ve ilgili mevzuat hükümleri geçerlidir.

Şirket’in Temsili, Yönetimi ve İlzamı  
Şirket, Yönetim Kurulu tarafından yönetilir ve dışarıya karşı temsil olunur. Yönetim Kurulu, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili sair mevzuatla ve Genel Kurulca kendisine verilen görevleri ifa eder.
Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve şirketi ilzam edecek her türlü evrakın geçerli olabilmesi için ana sözleşmede belirlenen esaslar çerçevesinde hareket edilir.

Komitelerin Oluşumu ve Görevleri 
Yönetim Kurulu, görev ve sorumluluklarını sağlıklı bir biçimde yerine getirmesini teminen, ilgili mevzuatın gerekli gördüğü ve kendisinin uygun bulduğu Komiteleri oluşturur.
Komitelerin oluşturulmasında Sermaye Piyasası Kurulu’nun Kurumsal Yönetim İlkeleri dikkate alınır.
Komitelerin görev alanları, çalışma esasları ve hangi üyelerden oluşacağı yönetim kurulu tarafından belirlenir ve kamuya açıklanır.


Lütfen cep telefonunuza gelen SMS kodunu aşağıdaki alana giriniz.
Doğrula
SMS kodu yanlış. Lütfen tekrar giriniz.